Museums opgave - Et besøg ved Gram Naturhistorisk museum og lergrav

Til denne blog, har jeg desværre ikke fået taget nogle billeder, da jeg var optaget af hvad der skete på besøget.

Lørdag d. 31 var vi på besøg ved Gram lergrav, hvor vi blev taget imod af Lars som var formidler på stedet. Han gav os en introduktion til selve stedet og hvorfor det var muligt at finde fossiller netop lige her ved Gram. Han var interessant at lytte til, da man kunne hører på ham at det var noget han brændte for. Han forklarede at det var pga. istiden, som havde skubbet leret ned til Gram, hvor det så er blevet liggende, og det med at Gram var under 50m. vand for mange, mange, mange år siden. Det er derfor man kunne finde fossiler af muslinger, konkylier og hvis man var heldig kunne man finde en hajtand.

Efter introduktion til stedet, var det på tide at gå ned til selve lergraven, hvor vi selv skulle se om vi kunne finde nogle fossiler. Vi skulle tage en kasse (hvor man kunne ligge sine fossiller), en spa' og en skruetrækker til at hakke i leret med. Det var en lille fin rute ned igennem noget skov, hvor vi var så heldig at se en kornsnog, som var ved at krydse vejen.

Da vi var kommet ned til graven, hvor vi skulle begynde at lede efter vores egne fossiler, forklarede han kort at der blev skrabet et stykke af jorden af, for at holde graven "frisk", med alle de mennesker der kommer på besøg, for at grave efter fossiller. De skraber simpelthen et lag af overfladen af, så der hele tiden er steder hvor der ikke er blevet gravet før.
Der var ikke så meget forklaring da vi var kommet i gang, vi fik bare tid til at grave og lege med ler, for at se om vi var heldige.
Jeg fandt ikke noget som helst, men de andre fra min studiegruppe var heldig at finde en del alligevel.

Efter vi havde været nede i graven, gik vi op til museet igen, hvor vi skulle finde ud af hvilke slags fossiller det var vi havde fundet, så de kunne komme i en pose og blive mærket med dato for fund og hvilken slags det var. Da vi havde gjort det, fik vi en rundtur i selve museet, hvor der var en flot udstilling med de forskellige fossiller de havde fundet i graven. De var stolte af en skulderplade, som havde tilhørt en bardehval (hvis jeg husker helt rigtigt), hvor der havde siddet en hajtand i, i selve fossillet. Det er sgu sejt!

Vi sagde farvel og tak til Lars for en god dag, og vi kunne tage hjem godt udmattet efter at have stået i graven med bagende sol og stortset ingen vind.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Plantehold

Dyrehold

Biotop